Windows licentie

Het kopen van een Windows licentie wordt steeds eenvoudiger en kan nu ook simpel online bestelt worden. Vooral wanneer je een nieuwe computer of laptop hebt en je wilt Windows installeren, zul je een nieuwe Windows licentie moeten kopen.

Gelukkig hoef je niet meer te wachten op een veel te dure dvd thuis, want alles gaat eenvoudig nu via de mail. Je kunt heel simpel online een Windows versie downloaden en een eigen installatie USB stick maken. Met de gekochte Windows licentie kun je dan de geïnstalleerde Windows versie weer activeren.

U hoeft enkel nog maar te kiezen tussen de Home of Professional versie, maar wat is het verschil? U krijgt bij beide gewoon een complete Windows 10 installatie, maar toch zijn er kleine verschillen. Als normale gebruikers zult u niet echt verschil merken tussen beide versies, maar om de verschillende duidelijk uit te leggen hebben zij op de website een tabel met de verschillende functies. Voor het geld hoeft u het in ieder geval niet te doen, want beide versies zijn bij hen dezelfde prijs!

Beide Windows 10 keys zijn zowel 32 als 64 bit en kunnen dus gebruikt worden voor beide installaties. U kunt echter bij een Windows 10 Home installatie alleen een Windows Home key gebruiken, en bij een Windows 10 Professional enkel een Windows Professional key. U kunt bij het aanmaken van een installatie dvd of usb kiezen welke versie u wilt installeren.