HDMI 2.1, de nieuwe standaard van de toekomst

HDMI 2.1. staat voor meer pixels, meer bandbreedte, meer contrast en nieuwe functies. Nu is de standaard eindelijk beschikbaar, maar wat zit er allemaal bij in? Als expert zal ik je vertellen wat je kunt verwachten van deze nieuwe standaard.

Hoge resoluties en scherper bij snelle actie

HDMI 2.1 brengt ons eindelijk naar de toekomst, want met HDMI 2.1 zet je eindelijk de stap naar Ultra HD 8K. En het ondersteunt ook nog eens 5K- en 10K-resoluties. Om de grote hoeveelheid data door te kunnen sturen, trekt de nieuwe standaard de bandbreedte op van 18 Gbps naar 48 Gbps.

En de hogere bandbreedte maakt het mogelijk om meer beelden per seconde door te sturen en ook bij veel hogere resoluties. Daarnaast is refresh rate natuurlijk van groot belangrijk voor de sportuitzendingen en actiefilms. Hoe meer beelden per seconde gebruikt worden, hoe scherper en beter afgelijnd alle snelle acties te zien zijn.

De kabel biedt ook ondersteuning voor dynamische metadata voor High Dynamic Range (HDR) en enhanced ARC. Als je meer informatie over deze kabel wilt, kun je het beste de webwinkel van RU Connected bezoeken. Naast dat het een webwinkel is, vind je er ook veel informatie over HDMI terug.

Bron: https://www.ruconnected.nl/hdmi-2-1/