Ether kopen

Ethereum is net als Bitcoin gebaseerd op de blockchain technologie. Ook Ethereum transacties reizen dus via een gedecentraliseerd netwerk van zender naar ontvanger. Essentieel verschil is dat Bitcoin als doel heeft om te fungeren als digitaal betaalmiddel, terwijl Ethereum is ontwikkeld als decentraal programmeerplatform. Elke gebruiker kan middels de programmeertaal ‘Solidity’ decentrale applicaties (DApps) schrijven.

Uiteraard heeft Ethereum een DApp waarmee je simpelweg kan betalen met Ether (ETH, de coin gebruikt op Ethereum), maar veel interessanter zijn apps als Smart Contracts. Deze slimme contracten bevatten meta data van een transactie en kunnen zo een verantwoordelijke transactie bewerkstelligen waar zender en ontvanger niet onderuit komen.

Denk hierbij aan track and trace coördinaten van een verzending of het automatisch laten uitkeren van geld na schade aan eigendommen. Geschreven apps kunnen door het hele Ethereum netwerk gecontroleerd worden.

Hiernaast zijn er tal van projecten die DApps ontwikkelen welke uiteindelijk op het Ethereum netwerk moeten draaien. Doordat het Ethereum netwerk gedecentraliseerd is zullen DApps geen censuur, down-time of invloed vanuit derde partijen kennen.

Ether kopen doe je natuurlijk bij Bitvavo.